Τα φωτοβολταϊκά συστήματα όταν εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία μετατρέπουν 5-19% της απορροφούμενης ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική ενέργεια. Το ακριβές ποσοστο εξαρτάται από την τεχνολογια που χρησιμοποιείται. Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία του πυριτίου διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τη δομή του βασικού υλικού ή την ιδιαίτερη παραγωγή.

Οι διαφορετικοί τύποι είναι οι ακόλουθοι:

  1. Φωτοβολταϊκά στοιχεία μονοκρυσταλλικoύ πυρίτιου: Το βασικό του υλικό είναι ενιαίος κρύσταλλος. Το πάχος του υλικού είναι κατά προσέγγιση 200mm. Η απόδοσή τους με τη μορφή φωτοβολταϊκών συλλεκτών κυμαίνεται μεταξύ 16 μέχρι 19% (ποσοστό μετατροπής απορροφούμενης ηλιακής σε ηλεκτρική ενέργεια). Χαρακτηρίζονται από το υψηλό κόστος κατασκευής.
  2. Φωτοβολταϊκά στοιχεία πολυκρυσταλλικoύ πυρίτιου (επικέντρωση παραγωγής της εταιρίας). Το πάχος του υλικού είναι κατά προσέγγιση από 160 μέχρι 200 μ μ. Η απόδοσή τους με τη μορφή φωτοβολταϊκών συλλεκτών κυμαίνεται μεταξύ 15 και 18%(ποσοστό μετατροπής απορροφούμενης ηλιακής σε ηλεκτρική ενέργεια). Το κόστος παραγωγής τους είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο του μονοκρυσταλλικού
  3. Φωτοβολταϊκά στοιχεία άμορφου πυριτίου (άμορφη ή λεπτή ταινία Πυρίτιο): Η τεχνολογία λεπτών επιστρωμάτων ή λεπτών ταινιών, εχει πάχος μέχρι 15 μ μ. Η παραγωγή τους κυμαίνεται από 6% σε 12%(ποσοστό μετατροπής απορροφούμενης ηλιακής σε ηλεκτρική ενέργεια).

Η παραγωγή της εταιρίας επικεντρώνεται στα φωτοβολταϊκά στοιχεία μονοκρυσταλλικού και πολυκρυσταλλικού πυριτίου εξαιτίας της ιδανικής σχέσης κόστους – απόδοσης σε σύγκριση με τους υπόλοιπους τύπους.  Ο μηχανολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στην παραγωγή έχει εισαχθεί από την Ιαπωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατασκευή των φωτοβολταϊκών στοιχείων συμβάλλει (με μικρό ποσοστό) και ο μηχανολογικός εξοπλισμός παραγωγής ηλιακών θερμικών συστημάτων.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλάθι αγορών
STEL HELLAS SA
Scroll to Top